lauantaina, syyskuuta 18, 2010

Homing

Mukavan pyöreä, pehmeä sana eli kotoilu on kaipuuta vanhoihin tapoihin ja käsin tekemiseen, kuten säilömiseen ja nikkarointiin. Sana ja selitys poimittu naistenlehdestä. Minun kotoiluni on jonkin verran tuota plus paljon muuta mukavaa.
 Kiva sana joka tapauksessa.

Meillä tuoksuu omenamuffinsit ja tiikerikakku. Koti on puhdas, mutta vielä pientä kasojen fiksausta vaille. Syksytilkkutäkki levitettiin sohvalle väriä tuomaan.
Nyt saa kaikkea kivaa kotiinkin violetin-/luumunsävyisenä. Kyllä se vain on niin minun värini. Tämä pellavainen tyynynpäällinen löytyi Stokkalta alkusyksystä ja kaverikseen se sai violetin samettityynyn, jonka toinen puoli on pellavaa. Yksi lempparikoruistani lepäilee viimeksi mainitun tyynyn päällä. Korut rannekkeeseen olen saanut mieheltäni punaista hahmoa lukuunottamatta, jonka ostin itse. Sattuipahan yhtenä päivänä vain olemaan sellainen olo :-).
Täytyi ihan käydä kurkkaamassa parvekkeella - mahtava sadekuuro! Onpa kiva, että juuri tälle sateiselle viikonloppulle osuivat kirppari ja Olin kaverisynttärit. Viime viikonloppuna juuri laskin: mökillä 50 askelta lämpöisestä sängystä pihanperälle. Siinä kyllä miettii pari kertaa, onko pakko mennä! Parin viikon päästä laitamme mummun mökkimme talviteloille ja muutamme talvimökille. Jee - sisävessa!
Ps. kuva-asettelulla näyttää tänään(kin) olevan oma tahto.

4 kommenttia:

 1. Kivan oloinen sana tuo kotoilu, en ole ennen kuullutkaan :) Oletko itse tehnyt tuon kauniin peiton? Meilläkin sataa oikein kaatamalla, on tainnut sataa koko yön! Kiva ja eikiva. Mut nautitaan syksyisistä päivistä !

  VastaaPoista
 2. Täälläkin kotoillaan minkä ehditään. Ja syksyn violetti on myös kolahtanut minuun..Kauniit syksyiset sävyt peitossasi. Leppoista sunnuntaita.

  VastaaPoista
 3. I love homing, too! Mihinkään en nykyään haluaisi lähteä, kun puuhastella kotona vaan.

  VastaaPoista
 4. Riitta: Peiton olen ostanut kauan sitten Kiinasta.
  Tilkkutäkkikirjoja kyllä löytyy kirjahyllystä, mutta toistaiseksi olen tyytynyt vain katselemaan kuvia.

  VastaaPoista