tiistaina, kesäkuuta 08, 2010

Lokkeja ja bambi

Veneilykausi avattiin viikonloppuna. Takana seitsemän vuoden veneetön kausi, jos soutuvenettä ei lasketa. Edellisestä moottoriveneestä luovuttiin, koska sen käyttö jäi vähäiseksi. Aika ei yksinkertaisesti riittänyt. Mistä sitä aikaa nyt on tullut lisää - hyvä kysymys. Unelmia pitää olla, ja mikä sen mukavampaa, jos niitä pystyy toteuttamaankin. Veneily on mieheni juttu, mutta hyvin viihtyi kyydissä Oli ja minäkin. Minulle oli varattu ensimmäisen ajelun kunniaksi piccolo-kuohuviinipullo, mistä olin otettu.

Yritin tähyillä rantaruovikosta "pulloon puhaltaja haikaraa", olisikohan harmaahaikara? Olen linnun muutamana kesänä nähnyt,  ja tuo pulloon puhallusääni kuuluu mummun mökillemmekin, joka ei ole ihan rannassa. Haikaraa ei nyt näkynyt, mutta lokkeja senkin edestä. Kivillä oli poikasia ja lokit kävivät ärhentelemässä meille, kun uskaltauduimme liian lähelle.Illemmalla näimme tien vieressä olevalla pellolla peuraemän imettämässä vasaa. Kamera oli auton etupenkin takana laukussa, että harmitti. Emä poistui paikalta jättäen vasan. Vasa makoili hetken maassa, minkä jälkeen lähti honteloilla jaloillaan vastakkaiseen suuntaan. Tuossa vaiheessa sain kameran esiin ja päälle - asetuksista viis. Yhtä jalkaa koko pieni eläin.

4 kommenttia:

 1. Onpa kauniita ja pysäyttäviä luontokuvia! Tykkään tuosta itäviitan päällä lehahtelevasta lokista eniten. Ja voi pientä bambia, on se suloinen :)

  Onnea myös veneilyn uudelleen aloittamisesta. Se on kiva harrastus, mutta se aika on kortilla meilläkin. Kunpa voisikin olla monessa paikassa yhtä aikaa..!

  Iloa viikkoon!

  VastaaPoista
 2. Ihana bambi! Miksiköhän se lähti eri suuntaan kuin äitinsä..? Kauniita kuvia sinulla taas kerran!

  VastaaPoista
 3. Teija: Meidän pitää opetella myös nuo viitat ja miltä puolelta kuuluu ajaa... Minullekin kelpaisi pari tuntia lisää vuorokauteen.

  Anna: Minäkin jäin miettimään ja vähän huolestuinkin, miksi vasa lähti eri suuntaan kuin äitinsä. En kyllä usko, että vasa jaksoi kauaksi koikkelehtia ja emä varmaan piti sitä koko ajan lähistöllä silmällä.

  VastaaPoista
 4. On sulla taas kauniita luontokuvia,etenkin toi järvimaisema,tykkään.:)
  Voi pientä vasaa,kunhan ei menis kauas!

  VastaaPoista