maanantaina, lokakuuta 05, 2009

Hiiriä ja tilkkutäkkejä

Mökin tyhjentäminen talvea varten ottaa välillä ihan mahdottomasti päähän: tekstiilit yms. täytyy saada hiiriltä turvaan. Viime talvena mokomat olivat löytäneet tiensä huoneeseen, joka oli aikaisemmin ollut turvallinen. Nyt en enää ota riskiä, vaan siirrän tekstiileistä suurimman osan pois kaupungin jo täysiin kaappeihin ja vanhempieni mökille. Yhtä paljon ottaa päähän mökin kevätsiivous, koska mm. joka ikinen astia (ja niitä on paljon) on tiskattava: vesi kannettava kaivolta, lämmitettävä. Olen jatkuvassa sotatilassa hiirulaisten kanssa, ja räpsiä on joka paikassa ulkorakennuksia myöten. Ihan kiitettävästi olen hiirikantaa syksyn aikana jo harventanut!

Tunnelmaa mökin makuuhuoneesta.Tekemäni kranssi siankärsämöistä, puna-apilasta, hiirenvirnasta vuodelta xsekä mummun pitsiharjoitelmista tehty taulu.Pidän toosi paljon tilkkutäkeistä. Tässä muutama kokoelmastani. Yhtään en ole vielä omin pikkukätösin saanut aikaiseksi.Kun olimme lähdössä sunnuntaina kaupunkiin, taivas synkkeni ja tuli oikein kunnon sadekuuro. Eipä mennyt kuin hetki, kun pilven välistä kurkisti aurinko ja taiteili aivan mahtavan sateenkaaren tai oikeastaan kaksi. Säntäilin kameran ja sateenvarjon kanssa, aina välillä kuivaten linssiä - niin kaunista.
1 kommentti:

  1. Tuttu tunne! Meillä pysyy hiirulaiset hyvin poissa keväästä syksyyn, mutta talvella ne sit saavatkin mellastaa ihan vapaasti :/

    Kauniit kuvat jälleen, upeat peitot!

    VastaaPoista