sunnuntaina, lokakuuta 04, 2009

Reiskajengin lauantai

Mökillä nautimme aurinkoisesta päivästä ja aloimme laittaa mökkiä talvikuntoon. Portailla oli ihana istahtaa touhujen lomassa ja nauttia kuppi kuumaa kaakaota.


Ihmettelimme, kuka jo nyt syö talvievääksi tarkoitettuja heiniä.Yllätetty... aika viaton katse ennen hirmuista spurttia.Lämpöiset reiskat oli mukava laittaa jalkaan,

kun ulkona ilta alkoi hämärtyä jaodottelimme saunatontulta kutsua löylyihin.Launtain ja sunnuntain välisenä yönä oli melkoinen myrsky. Onneksi kynttilöitä ja tuikkuja oli tunnelmaa tuomassa niin sisällä kuin pihallakin, kun sähköt hetkeksi katkesivat.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, kaikki!! Voi että noita Reiskoja :) Mieheltä löytyy, itsellä vaaleanpunaset, mutta pojalla jo liian pienet. Pitäiskin hankkia sille uudet.. Ja toi takka, upea! Oooh, huokailen täällä jo aamusta..

  VastaaPoista
 2. Kiitos Teija kommenteistasi. Reiskoissa on vain jotain niin suomalaista ja ne sopivat erinomaisesti kylmille lattioille.

  VastaaPoista
 3. Hei Tania !
  Selailin blogisi läpi kun löysin kommenttisi Mäntylässä ja ihan kylmiä väreitä kulkee kun tuntuu ihan kuin omia juttujaan lukisi. Niin on meillä paljon samanlaisia asioita ja mielenkiinnon kohteita... Tässäkin postauksessa tuli sitten vastaan juuri tuo takka, jonka haluaisin meidän rantasaunalle. Muistatko mistä se on ja merkin? Voiko sillä keittää; siis onko päällä keittoalueet? Palaan myöhemmin tutkailemaan tarkemmin kauniita kuviasi. Moni jo sykähdytti :)

  VastaaPoista
 4. Hei Aila,

  Piti vähän kaivella netistä eli www.lampomaa.fi ja Dovre on kaminan nimi.
  Olemme olleet tyytyväisiä. Alunperin mieleni teki Jotul'ia, mutta tähän lopulta päädyimme. Kamina lämmittää isonkin tilan nopeasti kuumaksikin, mutta se jäähtyy myös melko nopeasti, kun tuli sammuu eli varaavaa se ei ole. Minun on pitänyt leikkauttaa kaminan päälle esim. vuolukivestä laatta, jos sillä saisi aikaiseksi vähän tuota varaavuutta. Keittolevyä tässä mallissa ei ole.

  Jännä, kun kirjoitit tuon "ihan kuin omia juttujaan lukisi". Olen itsekin törmännyt vastaavaan ja jäänyt miettimään ihmistä blogin takana.

  Palaillaan

  VastaaPoista