tiistaina, toukokuuta 18, 2010

Vesiteemaa

Mikäs sen idyllisempää kuin lämmin kesäpäivä kera leppeän tuulen, mäntysuovan tuoksu, laineiden hiljalleen keinuttelema laituri ja raita raidalta puhdistuva matto.
Turvauduimme kyllä tänäkin keväänä lähistöltä löytyvään mattopesulaan: mattoja oli lähemmäksi parisenkymmentä, nopea toimitus (= parisen tuntia),  edullista, säästää selkää ja eipä valu pesuvedet järveen.

Hyvin kuivuivat auringossa ja tuulessa ja hajuhaitoista huolimatta  tuoksuivat sisälle nostettuina puhtaalle.  Lähiseudulla on sikala tai kaksi ja juuri tähän vuoden aikaan sitä itteään levitellään pelloille. Kun sopivasta suunnasta tuulee, haisee. Sydänviittojakin näkyi ohjaamassa häävieraita paikallisille juhlataloille. Hääpareja kävi vähän sääliksi: voi siinä tunnelma hetkeksi lässähtää ulkona vieraita vastaanottaessa, mutta kaikkeen turtuu, tottuu.
 Kalastettiin: järvitaimenia, ahvenia, iso hauki.
Tiirailtiin lintuja.

Ja siivottiin kahta mökkiä. Seuraavalla kerralla menemme jo mummun mökillemme.
 

6 kommenttia:

 1. Hyvä perustelu tuo ympäristöystävällisyys pesulan käytössä! Tosin meillä ei ole edes mattoja ;)

  Aivan mahtava lintukuva! Nyt pitää ihan udella, miten sen sait? Käytätkö jalustaa tms. ??

  VastaaPoista
 2. Anna: Kiitos. Otin kuvan käsivaralta puuhun nojaten. Kameran ehdin säätää kuvaamaan liikkuvaa kohdetta (automaattiasetus) ennen kuin lintu pelästyi. Jalusta löytyy, mutta harvoin sitä tulee pidettyä mukana.

  VastaaPoista
 3. Todella ihana, kaunis blogi sinulla!

  VastaaPoista
 4. Bongasin tämän blogin sattumalta listalta ja täytyy sanoa,että sinullahan on täällä mielenkiintoisia juttuja.Pitää poiketa uudestaan.:)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Jarna ja Tansku, tervetuloa uudelleen.

  VastaaPoista
 6. Minulla olisi mattojenpesuoperaatio edessä. Pari isoa mattoa jotka todenteolla kaipaisivat pesua. Se on sitten ihana kun saa nuuhkia vastapestyä mattoa, kun mäntysuopa tuoksuu.. :)

  VastaaPoista