torstaina, syyskuuta 17, 2009

Tähkää ja mökki-ikävää

Latasin eilen Tähkän uusimman. Olen ehtinyt vasta kuunnella taustamusiikkina, mutta kaikki ne elementit tunnistettavissa, joista pidän: miehen ääni, herkät balladit, toisaalta taas verevyys, revittelyt, joissa laulu ja instrumentit, erityisesti viulu hyökyvät päälle. Viimeksi mainitut erinomaista lenkkimusiikkia.

Mökki on minulle / meille tärkeä. Kun poika oli parin viikon ikäinen siirryimme mökille 1,5 kuukaudeksi. Vesi tulee, kun kaivosta kantaa. Toilettitilat löytyvät pihan perältä. Hyvin meni ja sieltähän äitinikin on maailmalle ponnistanut. Usein ajattelen, mitä mummu on illan pimentyessä pienessä mökissään miettinyt. Navetassa pari lehmää, kanoja. Vähän peltoa ja metsää. Äidin isä, pappani, kuoli sodassa, kun äiti oli vajaa kaksi kuukautta vanha. Pappa oli saanut rintamalle tiedon, että hänellä on tytär ja ehtinyt mummulle kirjoittaa ja kertoa, minkä nimen tytölleen haluaa. Kun synnyin mummuni muutti mökistään minua hoitamaan. Mummun muuton jälkeen mökki oli kymmenisen vuotta tyhjillään, jonka jälkeen parilla eri vuokralaiselle vapaa-ajan käytössä, kunnes me aloimme huolehtia siitä n. 15 vuotta sitten. Vuodet, kun mökki oli tyhjillään ja huonot perustukset ovat tehneet tehtävänsä ja paikalla käyneet remonttireiskat ovat antaneet mökille purkutuomion "ei muuta ku dynamiittia nurkan alle ja uus tilalle". Jepjep, mutta vielä sinnitellään ja mietitään, mitä halutaan. Kaikkea muuta olemme kyllä tilalla kunnostaneet, rakentaneet, mutta niistä myöhemmin. Varsinainen orjatyöpaikka... mutta niin tärkeä ja rakas.


Alla sankopuutarhaani. Krassien, päiväsinien siemenistä kasvatettujen taimien joukkoon oli eksynyt kurpitsannäköinen taimi - olisikohan vesi- tai hunajamelonin siemen eksynyt joukkoon. Mielenkiintoista nähdä.

2 kommenttia:

  1. Hei ja kiva kun oli löytänyt blogini :) Kauniita kuvia täällä, taidan lähteä seurailemaan. Tutun näköinen lehmäastia sinulla ;) Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Niin, ja Tähkää fanitan minäkin!

    VastaaPoista