tiistaina, marraskuuta 24, 2009

Haaste

Sain Annalta Vinksin Vonksin -blogista haasteen, mitä materialistista en omista ja miksi. Ensimmäisenä tuli jostain syystä mieleen muoviset pihakalusteet ja tekokukat. Niitä en kotiini halua.
- Olen joskus kesähelteellä istunut valkoisessa muovituolissa, joka on hiostanut, nitissyt ja natissut. Monta muutakin syytä voisin mainita.
- Tekokukista tulee mieleeni mummulla maljakossa olleet punaiset muoviruusut, jotka olivat haalistuneet ja tuoksuivat lapsen nenään epämiellyttäviltä.

Mönkijä ja kaikki pärisevät turhakkeet - pois ne minun pihapiiristäni. Kammo näihin on tullut siitä, kun maalla pikkupojat yhtenä kesänä ajelivat mönkijöillä ja mopoilla metsätietä, joka menee maittemme läpi läheltä mökkiä. Tahdon rauhaa ja linnunlaulua! Mur... Tiedän, tiedän - pojat ovat poikia, tuonikäisiä kaikki pärisevät ja pörisevät kiinnostavat ja yleisellä tielläkään ei saa ajaa.  He lopettivat läpiajon, kun siitä heille aika kiltisti sanoimme. Saas nähdä, kuinka käy vajaan kymmenen vuoden päästä, kun Oli alkaa olla siinä iässä. Isällään oli ensimmäinen mopo jo kymmenvuotiaana.

Minulla ei ole omaa autoa. Olemme aina asuneet hyvien kulkuyhteyksien läheisyydessä, kauppa- yms. palvelut ovat vieressä ja varsinkin tässä elämäntilanteessa matkustaminen julkisilla liikennevälineillä antaa omaa aikaa lukea tai vain olla. Olen varmaan viimeksi ajanut autoa kesällä maalla.

Taidetta/tauluja haluaisin seinillemme. Helpoin tien taulun omistajaksi olisi vuokrata se aluksi taidelainaamosta. Jos  taulu ei tunnukaan omalta, voi sen aina palauttaa. Taidelainaamojen sivuilla olen netissä vieraillut, mutta paikan  päälle katsomaan en ole saanut aikaiseksi lähteä. Näistä grafiikkatauluista pidän. Kuvat www.artti.net/somppi/  ja www.kirsineuvonen.fi


Mielitekoja on, isoja ja pieniä; leipäkoneen melkein jo ostin viime kesänä. Perustelin sen tarpeellisuutta itselleni sillä, että tuoretta leipää olisi mökillä aina tarjolla. Raclette-grilli olisi myös kiva illanistujaisissa ja muutenkin. Taitaisi kuitenkin jäädä pölyttymään ja tilaa viemään kaappiin. Koskahan olemme viimeksi käyttäneet fondue-pataa... Listaa voisi jatkaa, mutta laitan tähän pisteen.

2 kommenttia:

 1. Hei, Lähetin sinulle jo aikaisemmin sähköpostia arpajaisvoitosta RitaRillan blogissa. Voit käydä valitsemassa nettipuodista minkä värisen Ratsu Uljas tarvikepakkauksen haluaisit ja lähetä yhteystietosi minulle osoitteeseen ritarilla(at) ritarilla.fi. Onnea :)

  t. RitaRillan Rita

  VastaaPoista
 2. Olipas mielenkiintoista lukea oma listasi!

  Hahaa! Meiltä löytyy kaikki muut, paitsi leipäkone...

  Muovituoleja (kamalia, kuluneita) löytyi varastosta ja vietiin mökkityömaalle jo ennen kuin ensimmäistäkään rakennusta oli pystyssä. Työmaa ei selvästikään ole vielä valmis, sillä ulkokalusteostoksille ei ole ehditty ja niinpä edelleen ne siellä toimittavat istuimen virkaa!

  Mönkijäkin on ollut talossa vuosia, mökillä se vasta pääsi hyötykäyttöön. Inhoan myöskin päristelyä ja välillä harmittaa, kun mies kulkisi sillä kaikki pienetkin matkat. Kieltämättä se on kuitenkin ollut suureksi avuksi projektin aikana.

  Auto - mulla on omani, sillä kummallakin on 30 km työmatka, eikä julkista liikennettä ole nimeksikään. Maalla asumisen huonoja puolia :(

  Taidetta (?) löytyy. Perittyä/lahjaksi saatua lähinnä. Grafiikka kiinnostaisi, mutta ei sovi meille...

  Fondue-pata pitääkin kaivaa esille - vaikka uutena vuotena!

  VastaaPoista