maanantaina, marraskuuta 23, 2009

Lauluja ja iltakävelyllä

Kauas minne katse kantaa yli peltojen... kouluajoilta on jäänyt mieleen joitakin maakuntalauluja. Satakuntalaisten laulun lisäksi toinen, minkä muistan ja mistä pidän on Kuulkaa korpiemme kuiskintaa jne. Meni kylmät väreet, kun sitä laulettiin.

Päiväkotitädit kertoivat, että Oli oli potalla istuen vetäissyt komeasti Satakuntalaisten laulun ensimmäisen säkeistön. Pienten puolella hän silloin oli eli alle kolme v. Toinen pottalaulu, mitä tädit meille naureskelivat oli "Kun minä olin pikkuinen poika, tuli tyttäret mieleheni. Mut kun äiti otti vittan ja rapsutteli, kyllä tyttäret mielestä meni". Kyseenalainen kunnia jälkimmäisen laulun laulamisesta/opettamisesta kuuluu miehelleni. Modernit vanhemmat :-).

Satakuntalaisten laulu tuli mieleeni peltokuvasta ja sitten juttu lähti rönsyilemään. Aurinko ehti laskea ennen kuin ehdimme kauppareissulta takaisin mökille ja minä iltakävelylle kameran kanssa.

2 kommenttia:

 1. Voe teijän poikaa :DD Meijän jäpikkkä lauleksii sujuvasti Juha Tapiota. "Jumala auta meitä" tai "olen kiristänyt reikiä varteen vyön.." kajahtaa usein hoidossa, kuulema!

  Kauniit kuvat kuitenkin.

  VastaaPoista
 2. Moi!
  Sinullahan on aivan upeita kuvia ja mielenkiintoista tekstiä täällä!
  taidan tulla toistekin :)
  Terkkuja Kristina

  VastaaPoista